open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori 2020.
"Četvorka" u KS: Više od pola kandidata za načelnike bivši SDA-ovci, SDP dobio samo Trnovo
Kandidati Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste za načelnike općina u Kantonu Sarajevo potpisali su danas zajedničku izjavu kojom se kao kandidati koalicije "Četvorka" obavezuju na dosljedno provođenje zajedničkog programa i djelovanja.
17.08.2020. u 13:44
get url
text

Kandidati su Adnan Delić (za načelnika Općine Novi Grad, Narod i Pravda, odnosno predstavlja se kao nestranački kandidat), Amar Dovadžija (za načelnika Općine Ilijaš, Narod i Pravda, bivši SDA-ovac), Dženan Brkanić (za načelnika Općine Vogošća. Predložio ga je NiP, a ranije je nosio dres SDU-a i NBL-a), Enes Kazić (za načelnika Općine Hadžići. Predložio ga NiP. Bivši je SDA-ovac), Elvedin Tatarević (za načelnika Općine Trnovo. Predložio ga SDP. Bivši je SDA-ovac), Hasan Tanović (za načelnika Općine Novo Sarajevo. Predstavlja se kao zajednički, nestranački kandidat. Bivši je DF-ovac), Ibrahim Hadžibajrić (za načelnika Općine Stari Grad. Aktuelni je načelnik, kandidat je NBL-a. Ranije bio u SDA i SBB-u), Nermin Muzur (za načelnika Općine Ilidža. Kandidat je NiP-a. Ranije bio SDA-ovac), te Srđan Mandić (za načelnika Općine Centar. Kandidat iz Naše stranke).

Oni zajedničkom izjavom povrđuju da su spremni da rade na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana, i da su opredijeljeni da u svom mandatu, kako je navedeno, pokrenu promjene koje će od Sarajeva napraviti savremen, evropski grad "jer to Sarajevo i njegovi stanovnici zaslužuju".

- Odlukom da zajednički djelujemo na ostvarivanju konkretnog programa i jasno utvrđenih ciljeva, pokazujemo našu spremnost da mijenjamo postojeće stanje i krenemo u novo, bolje političko djelovanje kojem je primarni interes - interes građanki i građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Svjesni problema koje nasljeđujemo od naših prethodnika uvjereni smo da zajedno sa svim građankama i građanima Kantona Sarajevo možemo stvoriti siguran, ugodan, kvalitetan život u Sarajevu i tim primjerom pokazati našu viziju BiH - navedeno je u izjavi.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da vjeruje da su ovi kandidati bolji od aktuelnih načelnika jer nikad do sada kandidati nisu predstavljali svoje biografije ili programe za mandatni period.

Perdsjednik SDP-a Nermin Nikšić istakao je da je uvjeren da će građani Sarajeva i svake od općina prepoznati kvalitet njihovih kandidata jer se okupila ekipa koja ne razmišlja samo o pozicijama, već građanima predstavlja šta mogu očekivati od njih.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković naveo je da je današnje predstavljanje kandidata najbolja slika procesa "mobilizacije" ozbiljnih, pametnih i stručnih ljudi koji se dešava širom BiH.

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić poručio je da je "Četvorka" postala jedno tijelo koje je sve dogovoreno ispoštovalo, te se nada da će tako biti i u narednom periodu. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.