open-navfaktor-logo
search
Federalni zastupnici
Čomor: Izbor Vukoje je isključivo politička odluka; Mešalić: Danas ste svjedočili izdajničkom činu "Trojke"
Danas ste svjedočili izdajničkom činu "Trojke", od SDP-a, NIP-a i Naše stranke, pogotovo iznenađuje stav SDP-a i Naše stranke koji se apsolutno promijenio i išao u korist samo Marina Vukoje kao prvorangiranog
AUTOR: E.D.-Š
20.05.2024. u 14:04
get url
text
Sa današnje sastanka Komisije za izbor i imenovanje
Sa današnje sastanka Komisije za izbor i imenovanje
Federalni zastupnik Eldar Čomor (SDA) i član Komisije za izbor imenovanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, komentirajući današnj odluku Komisije da ime samo jednog kandidata Marina Vukoje, bliskog HDZ-u za sudiju Ustavnog suda BiH ide u Zastupnički dom FBiH na glasanje, kazao je da je to isključivo politička odluka HDZ-a i "Trojke".
- Ukoliko dođe do izbora ovako kako to želi HDZ i HNS, to će biti izuzetno opasno i teško prije svega po interese države Bosne i Hercegovine. Prema smiješnom dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH kao posljednja tačka će se 28. maja naći izbor i imenovanje Marian Vukoje - kazao je Čomor.
On je komentirao i pitanja vezana za javne emitere:
- Imenovanje Upravnog odbora FTV-a će se naći na dnevnom redu onog trenutka kada to bude želja HDZ-a i "Trojke". Ovo je politička odluka HDZ-a i "Trojke" i snosit će odgovornost za sve što će se dogoditi iza toga.
Čomor je komentirao i tvrdnje vladajućih da je Vukoja preporuka struke.
- Spinuje se da je stručna Komisija odlučila što apsolutno nije tačno! Nismo dobili odgovore da li je procedura u skladu sa odlukom i zakonom. Da smo dobili odgovor on bi glasio da su procedura i dosadašnji rad radne grupe i Komisije za izbor i imenovanje izvan Ustava i odluke o izboru sudije za ustavni sud BiH - rekao je na današjoj konferenciji za novinare Čomor.
Predsjednik Kluba DF-a Mahir Mešalić je kazao da je izbor Vukoje izdajnički čin "Trojke".
- Danas ste svjedočili izdajničkom činu "Trojke", od SDP-a, NIP-a i Naše stranke, pogotovo iznenađuje stav SDP-a i Naše strankle koji se apsolutno promijenio i išao u korist samo Marina Vukoje kao prvonagiranog.
Vidljivo je da je Dragan Čović šef i izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji. Veliku pobjedu su odnijeli Milorad Dodik i Dragan Čović koji konstatno napadaju Ustavni sud BH, evo dobili su u vidu Marina Vukoje koji je bio na listi HDZ-a u Domu naroda, dobit će sudiju 28. maja - kazao je Mešalić i dodao:
- SDP i Naša stranka su tražili od nas u prošlom mandatu da se ide na izbor lista kandidata, međutim ovdje nisu, promijenili stav pod vođstvom Čovića. Ovo je izdajnički čin, izdajnička priča jer pored toliko kandidata koji nisu HDZ i koji su komptentniji od Vukoje, oni nama serviraju naustavno i protivno Poslovniku jednog kandidata - rekao je Mešalić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.