open-navfaktor-logo
search
Kaže da nije ekspert
Forto: Nemam mišljenje o Marinu Vukoji, Naša stranka će glasati...
Dodao je da će Naša stranka glasati u skladu sa nalazom komisije koja je rangirala kandidate u skladu sa postojećim procedurama
AUTOR: Faktor
20.05.2024. u 12:20
get url
text
Predsjednik Naše stranke i državni ministar prometa i komunikacija Edin Forto izjavio je, gostujući jutros u programu BHRT-a, kako nema konkretno mišljenje o kandidatu za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Marinu Vukoji.     
-  Nemam konkretno mišljenje o gospodinu Vukoji, njega je izabrala komisija u skladu sa postojećim procedurama i nisam ekspert da vidim da li je neko u stanji nositi tu funkciju ili nije.
Mislim da nije dobro da bude direktno politički involviran, ali imenovanjem u Ustavni sud svaka politika prestaje. U tom trenutku postaje bitan samo zakon i Ustav BiH- poručio je Forto.
Dodao je da će Naša stranka glasati u skladu sa nalazom komisije koja je rangirala kandidate u skladu sa postojećim procedurama.
- Naravno, moram dodati i to, bilo je puno priče oko toga kakva je procedura, da li je ona ispravna. Postoji mogućnost da se unaprijedi procedura i radi smo da u tome učestvujemo. Naša stranka je kroz klub u Federalnom parlamentu predložila da se izmijeni procedura, da bude transparentnija -kazao je Forto.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.