open-navfaktor-logo
search
U svom stilu
Ćosić nastavio sa provokacijama: Toranj na Trebeviću osvijetljen bojama zastave RS-a
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić nastavio je sa svojim provokacijama pa je večeras toranj na Trebeviću nazvao "Istočnog Sarajeva i Republike Srpske" te ga osvijetlio u bojama zastave manjeg bh. entiteta.
30.10.2023. u 20:24
get url
text

VEZANI TEKST - Ćosić će postaviti table o "protjerivanju" Srba iz Sarajeva: Kako su Karadžić, Krajišnik, Plavšić pozivali na iseljavanje

- Republika Srpska od nastanka ima svoj svjetionik. Zove se Istočno Sarajevo. U tom svjetioniku izgrađene su i svijetle duše boraca i civila koji su se izgradili u Republici Srpskoj - naveo je on na Facebooku pa nastavio u svom provokativnom stilu:

- Svjetla i duše živih. Oni koji su morali napustiti svoja stoljetna ognjišta u Sarajevu i obnoviti nove živote gradeći naše Istočno Sarajevo. U šest naših općina. Trebevićka kula u panslovenskim bojama zastave Republike Srpske od večeras je novi svjetionik Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Kaže još da boje zastave "pozivaju na mirnu luku našeg naroda". 

- Možda nečiji svjetionik naiđe na nezadovoljstvo. Vi i takvi treba da znate da je ovo dio aktivnosti u stvaranju kulture sjećanja i sjećanja u namjeri da znamo ko smo i koliko dugo ovdje postojimo. Mnogo više, a ne toliko kao drugi koji imaju različite zastave - naveo je Ćosić u svojoj objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.