open-navfaktor-logo
search
Sastanak s Peleg
Čović "u ime bh. Hrvata" izrazio podršku Izraelu
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović održao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sastanak s ambasadorkom Izraela u Bosni i Hercegovini Galit Peleg.
29.02.2024. u 21:14
get url
text

Kako je saopćeno iz HDZ-a, dužnosnici su razgovarali o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini kao i energetskoj diverzifikaciji BiH.

- Razgovarano je i o ekonomskoj saradnji između dviju država te podršci Izraelu u odbrani od terorističkih napada Hamasa - saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je, dodaje se u saopćenju, tom prilikom istaknuo aktuelnu političku situaciju u BiH, naglašavajući važnost stabilnog političkog dijaloga i značajnih iskoraka na evropskom putu.

Kazao je kako je, "u svjetlu rastuće potrebe za energetskom diverzifikacijom, nužno osigurati potrebne pomake na realizaciji projekta Južne plinske interkonekcije koji je strateški projekt za energetsku nezavisnost BiH i sve građane koji će biti direktni korisnici usluga navedenog plinovoda.

Ambasadorka Izraela istaknula je podršku predsjedniku HDZ-a BiH u realizaciji poboljšane energetske nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i očekivanje za nastavkom ekonomske saradnje i odličnog odnosa dva prijateljska naroda.

Kako se navodi u saopćenju, Čović je istaknuo podršku hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini koji "čvrsto stoji uz Izrael i podržava njegovo pravo u odbrani od terorističkih napada". Izrazio je nadu za što skorijim okončanjem oružanog sukoba i osiguravanjem prijeko potrebnog mira.

- Na osnovu pogledanih isječaka iz filma koji prikazuju stradanja koje su počinili teroristi Hamasa, predsjednik HDZ-a BiH je izrazio svoje suosjećanje prema potrebi Izraela da zaštiti svoje građane od vladavine terorista Hamasa -saopćeno je iz HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.