open-navfaktor-logo
search
Poruka ministra
Dačić: Srbija se ne želi miješati u odluku BiH o članstvu u NATO-u
Srbija je, dodaje, ostvarila najviši nivo saradnje sa NATO-om kada su u pitanju države koje ne žele biti članice Alijanse
08.05.2019. u 15:15
get url
text

Srbija se ne želi miješati u odluke drugih zemalja, pa ni BiH, da li želi da postane članica NATO-a, rekao je za Nezavisne novine Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, na marginama Foruma EU Strategije jadransko-jonskog regiona u Budvi.

- Mi se u ta pitanja ne miješamo. Naravno, oba entiteta i sva tri naroda će donijeti odgovarajuće odluke. Ukoliko RS želi da slijedi politiku Srbije, onda mi naravno nemamo ništa protiv toga - rekao je Dačić i dodao da Srbija ima dobru saradnju sa NATO-om, ali je naglasio da nema namjeru da postane članica.

Srbija je, dodaje, ostvarila najviši nivo saradnje sa NATO-om kada su u pitanju države koje ne žele biti članice Alijanse.

- Mi taj naš stav nećemo mijenjati. Ali imajući ulogu NATO-a u našem regionu, naročito na Kosovu i Metohiji i značaju koji KFOR ima u zaštiti srpskog naroda, mi se trudimo da održavamo dobre odnose i da s NATO-om učestvujemo u raznim programima. Imamo i individualni plan akcionog partnerstva, članovi smo inicijative Partnerstvo za mir. Znači sarađujemo veoma odgovorno, ozbiljno i konstrukivno – rekao je Dačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.