open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u Skupštini KS
Damir Nikšić pristupio Našoj stranci, kaže da želi sačuvati slobodu
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić danas je zvanično postao član Naše stranke.
17.06.2022. u 15:40
get url
text

Nikšić je 2019. godine izbačen iz SDP-a BiH nakon što je pokušao nasilno ući na sjednicu Glavnog odbora SDP-a Sarajevo uzvikujući "izdajice".

Nakon isključenja iz SDP-a, Nikšić je osnovao novu političku partiju koju je nazvao Ekološki slobodarski pokret.

S novoformiranom strankom Nikšić se baš i nije proslavio.

U Skupštini Kantona Sarajevo donedavno je bio samostalni zastupnik, da bi se potom pridružio Klubu Naše stranke, gdje je danas ozvaničio članstvo.

- Danas sam postao član Naše stranke, ne da služim i budem podanik bilo kome u ovoj zemlji, ne zato što želim time postati dio nekog kolektiviteta, naprotiv: zato što želim, zajedno sa drugima koji su istih uvjerenja, stati i ustati za svoju ličnu slobodu i individualna prava - poručio je Nikšić.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto učlanjenje Nikšića u stranku nazvao je "prirodnim procesom".

- Učlanjenje Damira Nikšića u Našu stranku je toliko prirodan proces. Lično sam ga uvijek doživljavao kao nekog svog u ideološkom i političkom smislu. Vrlo važno je što on to od danas i zvanično jest. Važno je da se ideološki bliski ljudi, pogotovo mi lijevo od centra, ujedinjujemo i tako umnožavamo snagu. Nikšiću želim najiskreniju dobrodošlicu i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju, kakvu smo uostalom i dosad imali, ali sada na zajedničkom cilju, na pobjedi Naše stranke - poruka je Edina Forte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.