open-navfaktor-logo
search
Zastave na pola koplja
Dan žalosti u BiH zbog tragedije u Beogradu
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sinoć je donijelo Odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini u petak, 5. maja, zbog tragične pogibije osmero djece i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu.
05.05.2023. u 08:16
get url
text

Zastave na institucijama BiH danas su spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas, potrebno je prilagoditi Danu žalosti, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

U Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci i Konzularnoj kancelariji Trebinje jutros je otvorena Knjiga žalosti, a tokom dana bit će otvorena i u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, javlja Anadolija.

Knjiga žalosti će biti otvorena u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjoj Luci i u Konzularnoj kancelariji Trebinje od danas do 16 sati, u subotu od 10 do 14 sati, te u nedjelju od 10 do 14 sati.

- Generalni konzulat Republike Srbije i Konzularna kancelarija Trebinje zahvaljuju za sve dobijene poruke podrške - navode iz Konzulata Srbije.

Iz Ambasade Srbije u BiH navodi se da će u njenim prostorijama, na adresi Obala Maka Dizdara 3a u Sarajevu, biti otvorena Knjiga žalosti danas od 10 do 13, te od 14 do 16 sati, u subotu i nedjelju od 12 do 14, te u ponedjeljak od 10 do 13 sati.

U tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je u srijedu osmero đaka i čuvara škole, a ranio šestero djece i nastavnicu.

Vlada Srbije proglasila je petak, subotu i nedjelju za Dane žalosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.