open-navfaktor-logo
search
Kandidat "Četvorke"
Delić čestitao Efendiću na pobjedi: "Počastvovan sam podrškom skoro 20.000 građana"
Adnan Delić, kandidat "Četvorke" za načelnika sarajevske Općine Novi Grad na netom završenim Lokalnim izborima u BiH čestitao je na Facebooku svom protukandidatu Semiru Efendiću na pobjedi.
19.11.2020. u 19:56
get url
text

- Bila je ovo neizvjesna utakmica do kraja i primjer kulturne i programske kampanje, kakvu smo vodili i kakva bi i trebala krasiti naš politički prostor. Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se takmičili jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati. Mi moramo graditi sistem i poštivati zvanične institucije, stoga ukoliko CIK nađe za shodno da izvrši ponovno brojanje svih glasačkih listića iz općine Novi Grad Sarajevo mi im stojimo u potpunosti na raspolaganju – stoji u objavi.

Delić je dodao da "stranke Četvorke i njihovi organi, u skladu sa svojom politikom, imaju pravo zahtijevati od nadležnih institucija uvid u ispravnost svih izbornih procesa, u što se ja neću miješati".

- Moram kazati da sam zaista počastvovan podrškom blizu 20.000 naših sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta u Općini Novi Grad Sarajevo. Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo. Svaki razgovor s vama, rukovanje, riječ podrške, savjet i kritika velika su odgovornost za mene da nastavimo s našim projektom koji u fokus djelovanja stavlja čovjeka. Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju, ali i sretan jer mi se, po koji put, potvrdilo da u našim ljudima postoji mnogo dobra, kvaliteta i želje da našu domovinu usmjerimo ka dobru. Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i prebrodi izazovna vremena koja su pred nama, te da od naše općine napravi savremenu transparentnu lokalnu zajednicu – naveo je Delić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.