open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik najavio
Dervišagić: U Gradačcu trodnevna žalost, zakazali smo kao društvo
Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca danas zavijenog u crno, za portal Hayat.ba, javio se u momentu kada zasjeda kolegij Gradskog vijeća.
11.08.2023. u 20:25
get url
text
Edis Dervišagić
Edis Dervišagić

- Uskoro ćemo zvanično objaviti, ali tražit ću da se proglasi trodnevna žalost u Gradačcu – kazao je gradonačelnik ovog grada.

 Baš kao i cijela javnost i Dervišagić je potresen zbog današnjeg montruoznog zločina koji je počinio Nermin Sulejmanović.

- Ovo je tragičan događaj za grad poznat kao grad privrede, grad poštenih i čestitih ljudi. Nažalost, naš grad je došao u fokus zbog svega što se danas dogodilo. Porodicama stradalih izražavam duboko saučešće i suosjećam se u njihovoj boli. Zahvalan sam građanima Gradačca koji su danas poslušali sve naše upute. Naime, nakon što se desio ovaj zločin, tražili smo od građana da se pridržavaju naših uputa, da se sklone sa javnih površina, da ne napuštaju radna mjesta, svoje domove kako bi policija što prije locirala ubicu, a i kako bi se spriječile nove žrtve. Znate šta se na kraju desilo – govori za Hayat.ba gradonačelnik Gradačca.

 Zabrinjava ga što se putem društvenih mreža uživo prenosi ovo ubistvo.

- Zabrinut sam, zgrožen time što je mnogo ljudi komentiralo, lajkalo takav čin! To ne mogu da prihvatim nikako. Zabrinut sam za društvo u kojem svi živimo. To zlo koje se širi ne poznaje okolnosti, granice. Ovo je upozorenje i roditeljima da još više kontrolišu djecu, da gledaju šta prate na društvenim mrežama, da ih odvoje od njih. Zakazali smo kao društvo! Nisu adekvatne sankcije za one koji vrše nasilje u porodici. Da je bilo drugačije, odnosno da se zakonski kako treba sankcionisao, ranije lišio slobodu počinila ovog gnusnog čina. Do ovoga danas ne bi došlo – govori Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.