open-navfaktor-logo
search
Državna služba
Deseci konkursa za zapošljavanje u institucijama BiH, traže se direktori, pomoćnici ministara...
Trenutno su otvoreni konkursi za zapošljavanje oko 30 ljudi u institucijama Bosne i Hercegovine, a pri kraju je procedura izbora kandidata na još oko 150 radnih mjesta u državnim institucijama.
23.05.2023. u 11:11
get url
text

Kako se može vidjeti na stranici Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, konkursi su otvoreni za pomoćnike ministara, direktore institucija i njihove zamjenike, šefove odsjeka, veći broj stručnih saradnika...

Javni pozivi za zapošljavanje na samo oko 20 ovih radnih mjesta raspisano je u prošlom mandatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, oni zasad nisu poništeni i uglavnom su završeni pismeni i usmeni dijelovi ispita. Ostalih više od 160 pozicija raspisano je u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

U toku je, između ostalog, konkurs za izbor dva pomoćnika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, i to pomoćnika ministra za promet, te za pravne i finansijske poslove.

U postupku je i konkurs za tri pomoćnika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravke Bošnjak. Ovaj konkurs je otvoren u augustu prošle godine, a nedavno je bio usmeni dio stručnog ispita za kandidate.

U Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Nenad Nešić, traži se sedam državnih službenika, u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Elmedin Konaković, traže se sekretari u šest odsjeka, a u toku su i konkursi za sekretara Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava...

U postupku su konkursi za izbor direktora osam institucija BiH, između ostalog Instituta za mjeriteljstvo, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Uprave za zaštitu zdravlja bilja, Direkcije za evropske integracije. Bira se i osam zamjenika direktora, između ostalog u Službi za zajedničke poslove isntitucija Bosne i Hercegovine.

U toku je i izbor deset stručnih saradnika, šefova odsjeka u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine na čijem je čelu Staša Košarac, zatim 15, mahom stručnih savjetnika, u Ministarstvu finansija i trezora Bosne i Hercegovine na čijem je čelu još uvijek Zoran Tegeltija...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.