open-navfaktor-logo
search
Formirana komisija
Desetogodišnjak preminuo: Suspendovana dva ljekara bolnice u Bijeljini zbog grešaka tokom hospitalizacije
Dva ljekara bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini suspendovana su do daljnjeg zbog proceduralnih grešaka tokom hospitalizacije desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača, koji je preminuo dva dana nakon prijema na liječenje.
13.09.2023. u 18:25
get url
text

Formirana je i Komisija za unutrašnji nadzor, a dodatno je pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor, sastavljena od stručnjaka medicinskih ustanova iz Beograda i Foče.

Načelnica Odjeljenja pedijatrije ove bolnice Ivka Džuveleković rekla je su tegobe dječaka trajale dva dana i da je neurološki nalaz u više navrata bio potpuno uredan.

- Pregledali su ga pedijatri, dva neurologa, a u ponedeljak je urađen pregled očnog dna između 11 i 12 sati. Staza papile očnog nerva je bila indikacija za daljnju neurološku obradu, a ovaj dječak je nije imao. Tragedija je ogromna i roditeljima mogu samo da izjavim saučešće i da im Bog da snage da prođu kroz ovo - rekla je Džuvelekovićeva, objavio je RTRS.

Roditelji su ranije za medije, kako prenosi N1, izjavili kako je njihovog sina boljela glava i da je povraćao više puta. Nakon pregleda u Domu zdravlja upućen je u bolnicu. Uključene su mu infuzije, ali je i dalje povraćao. Vrtilo mu se u glavi, gubio se i kako kaže majka, nije prepoznavao članove porodice. Nakon trećeg dana prebačen je sanitetom prema UKC Banja Luka tokom čega je preminuo. Iako je ekipa UKC-a spremno dočekala i sve dala od sebe, Aleksandar je preminuo. Roditelji tvrde kako je s njima u sanitetu bila stažistkinja koja nije znala šta da radi i da je ljekare zvala putem telefona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.