open-navfaktor-logo
search
Hajka traje sedmicama
Direktor Regionalne deponije Mošćanica Adnan Šabani podnio ostavku
Direktor Regionalne deponije (RD) Mošćanica Adnan Šabani podnio je ostavku na dužnost koju je obavljao od oktobra 2020. godine.
13.07.2023. u 20:31
get url
text

Prema raspoloživim podacima, Šabani je u tzv."otkaznom roku" do kraja augusta i trenutno je na godišnjem odboru.

- Ne želim komentarisati razloge, kratko je rekao Šabani za Zenicablog, dodajući da su "razlozi kombinacija privatne i službene prirode".

Nedavno je Gradsko vijeće Zenice odbilo prihvatiti Izvještaj o radu RD Mošćanica koji je podnio Šabani, iako je preduzeće poslovalo pozitivno i imalo milionske investicije u razvoj sistema deponovanja.

- Glavni razlog je uporno odbijanje direktora da bude "biro za zapošljavanje gradonačelnika Kasumovića i stranaka na vlasti". Firma ima optimalan broj zaposlenih, ispunjene su mnogobrojne želje vlasti, gradonačelnika, pa i mještana okolnih naselja. Ali želja za uhljebljivanjem je nezasita i ako sljedeći direktor popusti, RD će doživjeti kolaps i sunovrat u minus - kazao je sagovornik iz Gradske uprave za zenicablog.

Hajka na Šabanija traje sedmicama i očigledno je da nije želio da doživi neminovnu smjenu, nego je odlučio napustiti firmu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.