open-navfaktor-logo
search
Federalni ministar
Dizdar nakon napada na povratnike u Gacku: Poduzet ćemo institucionalne korake
AUTOR: E.D.-Š.
02.05.2024. u 21:00
get url
text
Nerin Dizdar
Nerin Dizdar
Povratnici u entitetu RS uznemireni su novim napadom na jednu od povratničkih porodica. Ovaj put radi se o porodici iz Gacka na čiju kuću je pucano.
S obzirom na to da je javnost o ovome upoznao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministra smo upitali šta Ministarstvo može poduzeti po ovom pitanju.
- Neću davati dalje izjave pošto ćemo određene institucionalne korake poduzimati a o kojim ćemo obavijestiti javnost - kazao nam je kratko Dizdar dodavši kako nema tačan podataka kada se dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku.
Dizdar je danas prvi obavijestio javnost da se napad na povratničku porodicu u Gacku desio, i to uz upotrebu vatrenog oružja, dok nadležni u entitetu RS šute o ovom događaju, budući da se ni policija ni iko od lokalnih i entitetskih zvaničnika nisu oglasili.
Na fotografijama koje je uz vijest o napadu na povratnike u Gacku objavio Dizdar, vidljivo je da je policija izašla na mjesto događaja, kao i da je metkom razbijeno staklo na kući povratnika.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.