open-navfaktor-logo
search
Saopćio ministar Dizdar
U Gacku napadnuta povratnička porodica, i to uz upotrebu vatrenog oružja
AUTOR: Faktor
02.05.2024. u 19:37
get url
text
FOTO: Nerin Dizdar/FB
U Gacku je napadnuta povratnička porodica, i to uz upotrebu vatrenog oružja, saopćio je na svome Facebook profilu federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.
On je istakao da je ovo još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama.
- Kao što smo premijer i ja rekli povratnicima u Gacko prije nekoliko dana, naša podrška njima će biti veća i jača nego ikada. Od vlasti entiteta opet tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca. Od pomoći bi bilo i da prestanu sa širenjem govora mržnje, ali se u to ne uzdamo. U tome ih dalje spriječiti mogu državni pravosudni organi - napisao je Dizdar.
Ministarstvo će, kako je najavio, već ujutro na mjesto događaja poslati svoje predstavnike, kako bi se procijenila šteta na stambenom objektu, kao i stanje povratničke porodice, te osigurala sva potrebna podrška.
U Operativnom centru PU Trebinje, kao ni u PS Gacko nisu mogli dati više informacija o ovom događaju, dok glasnogovornica PU Trebinje Jovana Cvijetić nije odgovorila na naš telefonski poziv.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.