open-navfaktor-logo
search
Nakon mitinga u Banjoj Luci
Dizdar podijelio video: Nadam se da će do negatora genocida doprijeti riječi vojnika Vojske RS-a
Riječ je "o zaštićenom svjedoku koji je svjedočio genocidu i spašavanju ranjenog sedmogodišnjeg dječaka Fahrudina Muminovića iz polja smrti, dječaku koji se pojavio ispod hrpe tijela, ranjen, ali živ"
AUTOR: Faktor
18.04.2024. u 21:33
get url
text
Nerin Dizdar
Nerin Dizdar
Nerin Dizdar, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, oglasio se nakon što je večeras u Banjoj Luci održan miting "Srpska te zove", odakle se po ko zna koji put do sada ponovo od vlasti entiteta RS moglo čuti negiranje genocid u Srebrenici.
- Danas se u jednom kutku svijeta, u jednoj nižoj administrativnoj jedinici suverene države održavaju skupovi i sjednice na kojim je jedna od glavnih aktivnosti utrkivanje u negiranju počinjenog zla, genocida u Bosni i Hercegovini utvrđenog presudama Međunarodnog suda u Hagu. Umjesto mojih riječi, riječi bilo kojeg političara, dobro bi bilo da do onih koji negiraju zlo dopru barem riječi vojnika Vojske RS-a - naveo je Dizdar.
Riječ je, kako je dalje dodao ministar, "o zaštićenom svjedoku koji je svjedočio genocidu i spašavanju ranjenog sedmogodišnjeg dječaka Fahrudina Muminovića iz polja smrti, dječaku koji se pojavio ispod hrpe tijela, ranjen, ali živ".
- Vojniku je naređeno da i dječaka odvede u smrt, ali ga je ipak spasio. Ako je u tom najmračnijem trenutku u tom čovjeku prevladala ljudskost, za nadati se da barem mrva ljudskosti ima i u onim koji negiraju svjedočenje vojnika Vojske RS-a - stoji u objavi ministra Dizdara na Facebooku.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.