open-navfaktor-logo
search
Prisustvovao zajedničkom iftaru
Dizdar u Prnjavoru: Važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku
AUTOR: Autor: Fena
03.04.2024. u 22:20
get url
text
Današnja posjeta ministra u Vladi Federacije BiH Nerina Dizdara povratnicima u Prnjavoru, označila je važan korak ka jačanju podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.
Kako je saopćeno iz ovog ministarstva, tokom susreta s predstavnicima povratnika, ministar Dizdar istaknuo je važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku.
Uz to, ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati zajedničkom iftaru sa povratnicima i gradonačelnikom Darkom Tomašem, što dodatno naglašava važnost socijalne kohezije i integracije u zajednicu.
- Posjeta povratnicima u Prnjavoru bila je prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima s kojima se suočavaju. Raduje me vidjeti kako zajedno možemo raditi na jačanju podrške povratnicima i osigurati im bolju budućnost. Važno je nastaviti s koordiniranom akcijom svih institucija kako bismo osigurali održiv povratak i integraciju u lokalnu zajednicu - naglasio je ministar Dizdar.
Ukazao je i na nastavak dobre institucionalne saradnje, te je obišao radove na izgradnji sportskog igrališta u naselju Konjuhovci.
- Dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prnjavor i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor predstavlja primjer sinergijskog djelovanja u podršci povratnicima i promociji suživota - zaključio je Dizdar.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.