open-navfaktor-logo
search
U toku završni radovi
Do kraja godine očekuje se otvaranje sportske dvorane Luke u Bihaću
U Sportskoj dvorani Luke u Bihaću izvode se završni radovi na vanjskom dijelu objekta te na sanaciji glavnog terena.
29.07.2023. u 10:28
get url
text
Dvorana Luke, Bihać
Dvorana Luke, Bihać

Potpisan je i ugovor sa izvođačem radova za postavljanje parketa u glavnoj sali, a u završnici i primopredaji su elektro radovi, podopolagački, bravarija, vrata i sanitarni elementi.

Na objektu se završavaju građevinski radovi nakon kojih bi se trebali stvoriti uvjeti za tehnički prijem samog objekta.

-U međuvremenu je nabavljen potrebni mobilijar za odvijanje sportskog i trenažnog procesa, tako da u suštini JU Sportska dvorana Luke u septembru ili  oktobru bude otvorena – kaže direktor JU Sportska dvorana Luke u Bihaću Ermin Lipović.

Nakon zastoja radova i sporova s ​​bivšim izvođačem radova, raspisani su javni pozivi i izabrani novi izvođači za nastavak, odnosno izvođenje preostalih radova koji su sad u završnoj fazi.

Rekonstruisani i dograđeni objekt Sportske dvorane Luke, pored stare renovirane sale, imaće još jednu novu veliku salu za loptačke sportove, dok se ispod nove velike sale nalaze tri manje sale za aerobne i borilačke sportove, te fitnes centar.

Sanirane su postojeće i izgrađene nove svlačionice, tribine su proširene za 400 mjesta, a umjesto stare konstrukcije postavljena je kompletna nova fasada od termopanela i novo krovište, te je ugrađen novi energetski-efikasan sustav grijanja i hlađenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.