open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Dodijeljena novčana pomoć javnoj kuhinji Merhameta
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Upravnog odbora Merhamet Sarajevo Kenan Vrbanjac potpisali su Sporazum o dodjeli sredstava ovoj humanitarnoj organizaciji.
11.08.2020. u 14:39
get url
text

Novčana pomoć će biti namijenjena za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje obroka, te nabavku higijenskih paketa.

Načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je ovo mjera koja se provodi direktnim vidom pomoći u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće. Dodao je da se radi o jednoj od 14 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja, navodi se u sopćenju Općine Novo Sarajevo.

Sporazum o dodjeli novčane pomoći potpisan je i sa Udruženjem Narodna kuhinja "Stari Grad", a predviđena sredstva bit će usmjerena za pripremanje obroka i nabavku higijenskih potrebština.

Općina Novo Sarajevo je preko Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa izdaci za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom – Zbrinjavanje ugroženog i stadalog stanovništva – kuhinje izdvojila 25.000 maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.