open-navfaktor-logo
search
Drakulići
Dodik održao zapaljivi nacionalistički govor, veličao Karadžića i Mladića: Moja želja je...
U banjalučkom naselju Drakulići danas je organizirano obilježavanje godišnjica zločina koje su 7. februara 1942. godine počinili pripadnici ustaških jedinica ubivši pri tom stotine srpskih civila, uključujući žene i djecu. Ovaj događaj predsjednik RS-a Milorad Dodik iskoristio je za zapaljivi nacionalistički govor u kojem je veličao ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića i prizivao stvaranje "velike Rusije". 
04.02.2024. u 18:18
get url
text
Milorad Dodik, Drakulići
Milorad Dodik, Drakulići

Poručio je kako Bosna i Hercegovina nije njegova država i da se njoj nikada neće zakleti, a Sarajevo je nazvao "monstrumom", dodajući da Sarajevo nije glavni grad Srba. 

- U BiH sam samo zato što moram biti - rekao je on, dodajući da zapadne diplomate dolaze i žele da prave državu koja bi bila samo po mjeri Bošnjaka. 

- Ustaških zločina ne bi ni bilo da je prije 80 godina postojala RS. Zato trajno treba da se borimo za svoju državu i svoju slobodu - poručio je Dodik. 

Karadžića i Mladića proglasio je savremenim junacima borbe.

- Ne smijete zaboraviti ni Karadžića ni Mladića. To su ljudi koji su u jednom teškom trenutku uzeli voditi ovaj narod. Ni jednog trenutka nisu pomislili šta će biti s njima, a mi smo spremni odreći se tih naših historijskih veličina samo zato jer je neko rekao da su oni izvršili zločin - izjavio je Dodik, dodajući kako Karadžiću na suđenju u Hagu nije dokazan niti jedan zločin a krivim su ga proglasili "jer je stao na branik slobode".

- I među nama ima bitangi koje su radile zločine i njih se trebamo odreći i ne smijemo da stojimo iza njihovih nedjela. Ovo što je Karadžiću i Mladiću učinjeno čista je historijska podvala... Sve su slagali - rekao je Dodik.

Poručio je da je spreman žrtvovati se za opstanak RS-a kazavši kako ga danas sudski progone samo zato jer ne poštuje visokog predstavnika Christiana Schmidta.

- Nijemci misle da je ovo njihovo vlasništvo. To su potomci onih istih koji su na Kozari skupljali naš narod i vodili ih u logore - rekao je Dodik uz zaključak kako ni Amerika nije više što je bila pa Srbi ne bi trebali slušati ni poruke koje dolaze iz Washingtona.

- Moj identitet je srpski narod, moj život je RS, moja zagledanost je u Srbiju, moja želja je "velika Rusija" - kazao je on. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.