open-navfaktor-logo
search
Radovi u toku
Dodik renovira nove prostorije za smještaj potpredsjednika RS-a
Potpredsjednici entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković i Davor Pranjić uselit će uskoro u nove, renovirane prostorije koje se nalaze u staroj zgradi Vlade RS-a, sadašnjem Vijeću naroda RS-a.
04.09.2023. u 13:04
get url
text

Dok u Federaciji BiH predsjednik i potpredsjednici obnašaju dužnost sjedeći u istoj zgradi - Predsjedništvu BiH, to nije slučaj u manjem bh. entitetu.

Ćamil Duraković ranije je izjavio da su uvjeti za rad skoro nikakvi, s obzirom na to da on i cijeli kabinet (pet osoba) sjede u dva mala ureda što je poniženje ne samo za njih već i za cijele narode Bošnjake i Hrvate koji su po ustavu ovog entiteta "konstitutivni i ravnopravni".

- Dobili smo nove prostorije koje se trenutno renoviraju, a u koje ćemo preseliti za mjesec - kazao je za Faktor Duraković.

Govori da su on i Pranjić razgovarali o ovome sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom te da Dodik nije imao ništa protiv Palate pravde.

- Međutim, navodno član Predsjedništva iz reda srpskog naroda koristi drugi sprat Palate i to je onda objektivno malo prostora za sve nas.

Stoga nam je obećao da će renovirati kompletan sprat zgrade u kojoj smo sada. Uskoro ćemo, nas dvojica potpredsjednika, dijeliti treći, obnovljeni, sprat. To je adekvatno i sasvim prihvatljivo - kazao je za Faktor Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.