open-navfaktor-logo
search
Objavio na Twitteru
Dodik se predomislio i dao saglasnost za imenovanje Lagumdžije, Arnauta...: Doprinijet će bržem raspadu BiH
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik se predomislio odlučivši ipak dati saglasnost na imenovanje ambasadora Bosne i Hercegovine koje je predložio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.
17.03.2023. u 12:18
get url
text

Iako bi se po pitanju imenovanja ambasadora trebala odrediti predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Dodik je i ovim potezom pokazao ko je gazda u RS-u.

- Bošnjaci u kontinuitetu zloupotrebljavaju vanjsku politiku BiH i diplomatsko-konzularnu mrežu. Ali imajući u vidu da je imenovanje naših ambasadora uvjetovano imenovanjem ostalih, odlučili smo da damo saglasnost na imenovanja svih.

I dalje ne postoji povjerenje u Zlatka Lagumdžiju, Damira Arnauta, Svena Alkalaja i Erola Avdovića, ali se nadam da će svojim radom doprinijeti bržem raspadu BiH te im zato nećemo stajati na putu - napisao je Dodik na Twitteru i dodao:

- Ponekad mi Denis Bećirović svojim glupostima skreće pažnju na sebe, ali čini mi se da i on uspješno radi na ostvarenju političkih ciljeva RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.