open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Donesena odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor generalnog direktora JU Dom zdravlja KS
Dino Selimović, v. d. predsjednika, kazao je da je Upravni odbor odluku donio u skladu sa svojim nadležnostima koje su propisane Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Federacije Bosne i Hercegovine i Statutom JU Dom zdravlja KS
AUTOR: A. S.
14.05.2024. u 21:33
get url
text
V. d. Upravnog odbora (UO) Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo donio je odluku o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora te zdravstvene ustanove.
Potvrdio je to za Faktor Dino Selimović, v. d. predsjednika Upravnog odbora Doma zdravlja KS, dodajući da je UO odluku donio u skladu sa svojim nadležnostima koje su propisane Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Federacije Bosne i Hercegovine i Statutom JU Dom zdravlja KS.
- Javni oglas za izbor i imenovanje generalnog direktora JU Dom zdravlja KS bit će objavljen u Službenim novinama FBiH u petak 17. maja 2024. godine i bit će otvoren 15 dana - dodao je Selimović. 
Podsjetimo, nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2022. godinu, dotadašnji generalni direktor JU Dom zdravlja KS, doc. dr. Abel Baltić (SDP), 23. februara podnio je Upravnom odboru ostavku na tu funkciju koja je jednoglasno usvojena.
Prije toga Vlada KS smijenila je dotadašnji Upravni odbor na čelu sa doc. dr. sc. Ademirom Spahićem, i imenovala v. d. Upravnog odbora kojeg čine Dino Selimović, predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.
Za vršitelja dužnosti generalnog direktora 7. marta imenovan je dr. Milan Mioković (SDP), specijalista porodične medicine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.