open-navfaktor-logo
search
"Ne zna i ne želi"
Đozo: Molim Boga da se nikada nijednoj općini ne ponovi Srđan Mandić
Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo i član Naroda i pravde ističe da ova stranka i njeni zastupnici neće odustati od referenduma za opoziv načelnika ove općine Srđana Mandića iz Naše stranke. Đozo je iznio ozbiljne kritike i optužbe na račun Mandića.
31.07.2023. u 19:18
get url
text

Kao primjer lošeg rada, Đozo je naveo da pojedine mjesne zajednice nemaju riješeno vodosnabdijevanje, a neke ni kanalizacionu mrežu.

- Mi imamo 3-4 mjesne zajednice koje u 21. stoljeću nemaju vodu. Imamo Mjesnu zajednicu Pionirska dolina gdje ljudi nemaju ni vodu ni kanalizaciju nikako. Imaju septičke jame i bunare. Imamo naselje Poljine koje nema vodu - istakao je Đozo, gostujući na N1.

- Mandić ne zna i ne želi - poručuje Đozo i navodi kako su mu na početku mandata pružili podršku.

- Mi smo načelnika Mandića stavili na ramena i pronosali po sarajevskim mahalama. Jeli kolače, bureke kod naših nana, ušao u svaku mahalu gdje nikada nije bio u životu. Sjedili smo u šadrvanima, pili kahve, sevdisali - prisjeća se Đozo.

Također, Đozo ističe da ni on ni Jasmin Ademović neće biti kandidati za načelnika općine.

- Jasmin Ademović neće biti kandidat. Volio je Mandića kao najvećeg prijatelja - kazao je Đozo.

Neprimjereno ponašanje načelnika Mandića

Načelniku Mandiću Đozo zamjera i ponašanje na sjednicama Općinskog vijeća koje su za njega neprimjerene.

- Od 31 sjednicu sigurno 70 posto nije bio prisutan na sjednici. Kada bude na sjednici kad mu neki vijećnik postavi pitanje kaže miran budi. To je vrijeđanje izabranog zvaničnika kojeg je narod birao. Najstarijem vijećniku kaže da je dosadan i da ga ne može slušati i ode u kabinet i osvježi se i onda dođe iz kabineta osvježen direktno za govornicu bez da sam mu ja dao riječ. To je bahato ponašanje - rekao je Đozo.

Projekat Sarajevski ćilim

Nakon što je sa višemjesečim zakašnjenjem okončan projekat Sarajevski ćilim, Đozo podsjeća da je to zapravo projekat koji je započet u vrijeme prethodnog načelnika iz SDA Nedžada Ajnadžića te da je Mandić, navodi Đozo, uvjeravao da on nikada neće biti realiziran.

- Prvo nam je rekao da to nikada neće biti urađeno, da tu ima sumnjivih radnji, da je skupo od milion i 100. Na 13 sjednici je rekao moramo platiti projekat, a ono neće vidjeti svjetlost dana dok sam ja načelnik - prisjetio se Đozo.

Olimpijski stadion Koševo

Kao još jedan od spornih stvari, Đozo navodi i pitanje Stadiona Koševo "Asim Ferhatović Hase". Naime, Đozo objašnjava da se mimo znanja Općinskog vijeća Mandić sastajao sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Nogometnog saveza BiH i dogovarao sudbinu stadiona Koševo, što oni iz Naroda i pravde neće prihvatiti onako kako je Madnić dogovarao.

- Kad sam postavio pitanje da li to znači da neće biti Olimpijski stadion, rekao je da je izvjesno da neće. Kada sam pitao da li to znači da se neće zvati Asim Ferhatović Hase pa je i to izvjesno da više neće biti. Da li je izvjesno da FK Sarajevo neće igrati svoje utakmice pa je rečeno da nećemo imati ugovor s njima već da će Nogometni savez preuzeti sve obaveze pa će oni davati ili ne davati ugovor FK Sarajevo - navodi Đozo.

Osim navedenog Đozo pojašnjava da nisu realizirani projekti prethodnog načelnika Ajnadžića te da Mandić krši zakone i provodi odluke sudova.

- Molim Boga da se nikada niti jednoj općini u BiH ne desi i ne ponovi Srđan Mandić - kazao je na kraju Đozo..

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.