open-navfaktor-logo
search
Na skupštini pravoslavlja
Državni zastupnici na Siciliji: Neaktivni u Parlamentu BiH, ne bježe od službenih putovanja
AUTOR: M. R. S.
30.06.2024. u 14:37
get url
text
Ljubica Miljanović (lijevo) i Čedomir Stojanović
Ljubica Miljanović (lijevo) i Čedomir Stojanović
FOTO: PSBiH
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Čedomir Stojanović (Demos) i Ljubica Miljanović (SNSD) učestvali su u radu 31. Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja u Palermu (Sicilija, Republika Italija), saopćeno je iz Parlamenta BiH.
Nije poznato na koji način su ova dva zastupnika izabrana da idu na ovaj službeni put, ali je poznato da su i Stojanović i Miljanović od početka svog mandata imali nula zastupničkih pitanja i isto toliko zastupničkih inicijativa u Parlamentranoj skupštini BiH.
To su podaci koji su lako dostupni na web stranici bh. Parlamenta. Također, prema Parlametru, alatu koji prati aktivnosti parlamentaraca, Stojanović i Miljanović su se posljednji put prošle godine javili za riječ na sjednici Zastupničkog doma.
Iz ovoga se može zaključiti da su ove godine na sjednicama samo pritiskali tastere.
Njihova redovna mjesečna primanja premašuju 7.000 KM.
Ta primanja, uključujući i naknade koje se donose na službena putovanja, isplaćuju se iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine, istih onih institucija BiH koje stranke iz kojih dolaze Miljanović i Stojanović žele oslabiti, ne priznaju ih, i čiji rad često bojkotuju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.