open-navfaktor-logo
search
Potvrdio direktor
Dvojica zatvorenika u Foči zaražena koronavirusom
Direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča Siniša Golijanin izjavio je da su dva zatvorenika u ovom zavodu zaražena koronavirusom, ali da su izolovana i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.
10.08.2020. u 13:16
get url
text

- Nakon što smo dobili rezultate testova dva zatvorenika, još smo testirali njih 22, odnosno sve koji su sa zaraženima bili u kontaktu i svi su negativni na virus korona. Preduzeli smo potrebne mjere, odnosno dezinfikovali prostorije, a u KPZ ne može niko ući ukoliko ima povišenu temperaturu, ne izvrši dezinfekciju obuće i ruku i ne nosi masku - rekao je Golijanin.

On je istakao da zdravstvena služba u KPZ Foča redovno sprovodi propisane mjere u borbi protiv virusa korona.

- Kada je riječ o dva zatvorenika, imali su posjetu nakon koje im je utvrđeno da su zaraženi virusom korona. U skladu sa nadležnostima, obustavio sam posjete KPZ Foča i zabranio vanzavodske pogodnosti u trajanju od 15 dana - dodao je Golijanin.

Pomoćnik ministra pravde RS-a Pero Dunjić rekao je da u ostalim kazneno-popravnim zavodima u ovom entitetu nema oboljelih od virusa korona i da je sigurnosna situacija dobra.

- U KPZ Foča su preduzete potrebne mjere kako bi bilo spriječeno širenje virusa korona. Od pojave virusa preduzimamo sve s ciljem sprečavanja njegove pojave u kazneno-popravnim zavodima - rekao je Dunjić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.