open-navfaktor-logo
search
Banovići
Ekipa koja je urlikala "ovo je sila nebeska, gledajte, Krajišnici" izgubila izbore
Predizborna kampanja u Banovićima bila je brutalna. Iz dana u dan dva suprotstavljena tabora PDA, na čijem čelu je Mirsad Kukić i lokalna SDA, koju je predvodio Bego Gutić, šokirali su bh. javnost.
16.11.2020. u 14:32
get url
text

Međutim, nekoliko je predizbornih skupova koji su u početku izazivali podsmijeh, a potom i zgražanje javnosti. 

Među njima su onaj na kojem je Elzina Pirić (PDA) sa govornice veličala "velikog vođu", poručujući kako je u Banovićima "usjalo sunce '58 kad je Mevla rodila Mirsada Kukića". Taj njen govor izazvao je podsmijeh na društvenim mrežama. Reagirali su ljudi u BiH, pa čak i šire. 

VEZANI TEKST - Pomračenje uma u Banovićima, Kukićev jurišnik urla: "Ovo je sila nebeska, gledajte Krajišnici"

Skup koji je zgrozio javnot bio je onaj u Banović Selu na kojem se Kukiću uzvikivalo "sultanu, kralju, vladaru..." Aktivista PDA sa pozornice je doslovno urlikao prozivajući čak i Krajišnike i Peti korpus Armije RBiH, u narodu poznatiji kao Sila nebeska. 

Ekipa koja nas je sve šokirala svojom kampanjom, izgubila je izbore. Mirsad Kukić je godinama bio neprikosnoveni vladar Banovića, međutim i to se promijenilo. Kandidat njegove PDA, stranke nastale izbacivanjem Kukića iz SDA, Midhat Husić izgubio je utrku za načelnika od Bege Gutića, SDA-ovog kandidata. 

Mirsad Kukić je nedavno nepravomoćnom presudom Općinskog suda u sarajevu osuđen na godinu zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.