open-navfaktor-logo
search
Pauziranje
Federalna vlada odmara: Sjednica 20. augusta u Mostaru ili tek naredne sedmice
Ministri u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine nalaze se na svojevrsnoj pauzi i posljednju sjednicu koja je bila hitnog karaktera, održana je 6. augusta.
18.08.2020. u 20:39
get url
text
Vlada FBiH
Vlada FBiH

Prema riječima Amira Zukića, federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta već u četvrtak, 20. augusta se može očekivati naredna sjednica u Mostaru, dok nam je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica kazao da bi sjednica mogla biti negdje naredne sedmice.

- Vlada jeste na "kolektivnom godišnjem odmoru" s tim što je otvorena mogućnost telefonskih hitnih sjednica kada to nalažu okolnosti. Inače na posljednjoj sjednici, članovima Vlade FBiH je saopćeno da će naredna sjednica Vlade biti zakazana i održana 20.08.2020. u Mostaru.Termine sjednica i prijedlog dnevnog reda utvrđuje Kolegij koji sačinjavaju premijer (Fadil Novalić) i zamjenici premijera (Vesko Drljača i Jelka Milićević) - rekao nam je Zukić.

Ministar Ramić nam govori da još nije održana sjednica Kolegija Vlade FBiH.

- Iduća sjednica Vlade FBiH će biti vjerovatno naredne sedmice u Mostaru. Još uvijek nismo imali Kolegij u vezi sa dogovorom o dnevnom redu sjednice - kaže Ramić i komentirajući pauziranje Vlade FBiH dodaje kako prema potrebi znaju u jednoj sedmici imati i redovnu i telefonsku sjednicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.