open-navfaktor-logo
search
Izmjene pred smjenu
Formirano devet klubova zastupnika u Skupštini KS, bilo ih 11
U Skupštini Kantona Sarajevo formirano je devet klubova zastupnika umjesto dosadašnjih 11, a nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo jučer je objavila kako ima većinu i u Kolegiju Skupštine KS.
16.10.2020. u 20:59
get url
text

Ovo su izmjene do kojih je došlo nakon što je formirana nova većina u Skupštini Kantona, a pred najavljenu smjenu Vlade Kantona Sarajevo za što je podnesen zahtjev.

Formiran je i novi klub u Skupštini KS, Klub SDP-a BiH, Narod i pravda i nezavisni zastupnik Aljoša Čampara. Članovi ovog kluba su Elmedin Konaković, Aljoša Čampara i Samir Suljević.

VEZANI TEKST - Priprema se smjena Nenadićeve vlade: Formiran još jedan zastupnički klub, evo ko su članovi

Klub Stranke demokratske akcije čine zastupnici Mahir Dević, Mirza Čelik, Smiljana Viteškić, Amra Hasagić, Hamed Aljović, Jasmina Biščević-Tokić i Samra Ćosović-Hajdarević.

Klub zastupnika Saveza za bolju budućnost čine Zvonko Marić, Bilsena Šahman i Dževad Poturak.

Zastupnici Igor Stojanović, Jasna Duraković i Segmedina Srna-Bajramović članovi su Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije BiH.

Klub zastupnika Demokratske fronte čine Bibija Kerla, Sead Milavica i Senad Hasanović.

Klub zastupnika Naše stranke čine zastupnici Neira Dizdarević, Vibor Handžić i Vildana Bešlija.

Stranka Narod i pravda ima dva Kluba zastupnika, prvi klub čine zastupnici Elvedin Okerić, Danijela Kristić i Amel Mekić, dok je u Klubu zastupnika Narod i pravda 2 Vedran Jakupović, Arijana Memić i Elvis Vreto.

Nezavisna bosanskohercegovačka lista i samostalni zastupnici formirali su jedan klub, a njega čine Damir Nikšić, Amra Junuzović-Kaljić i Damir Marjanović.

Nemoguće je ne primijetiti da umjesto 35 zastupnika koliko ih sjedi u skupštinskim klupama, na spisku po klubovima navedeno je njih 31.

Tako na listi nema Fahrudina Pecikoze, Sabahudina Delalića, Admele Hodžić i Harisa Plehe.

Iz Skupštine KS su nam kazali da se ovi zastupnici nisu pismeno izjasnili u kojem klubu će biti te da ih za sada na ovim listama nema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.