open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Fortu od tviteraša brani Milan Tegeltija: "Za sarajevski politički ambijent prilično politički veliki"
Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto (NS) jučer je na Twitteru objavio jednu rečenicu kojom je izazvao lavinu reakcija korisnika ove društvene mreže.
25.09.2023. u 22:31
get url
text

- Rat je stao prije 28 godina - napisao je Forto, na što su mu tvitteraši, između ostalog, odgovorili da "nekome jeste, nekome nije", te "da ode u Čapljinu ili Stolac pa se uvjeri da li je to tako".

Neki od tvitteraša napisali su da je "oružana borba završila, ali rat nije, te da se danas on samo vodi drugim sredstvima". Fortu su pozvali i da "otvori oči".

- Ili se opet spremaš da pobjegneš ako zagusti - napisao je jedan od tviteraša.

Neki su ga pitali "da li je to javio svojim koalicionim partnerima", drugi "da li je to rekao Srebreničanima kada im se na Dan žalosti puštaju četničke pjesme ili Dodiku kad im je psovao genocid".

Nakon niza negativnih komentara, koji su se nizali "lajnom", podrška Forti stigla je u liku Milana Tegeltije, bivšeg šefa VSTV-a BiH i savjetnika Milorada Dodika, te aktualnog predsjednika FK Borac.

On je na svom Twitteru citirao Fortinu rečenicu, te naveo:

- Ovaj kratki tvit je prvo javno izlaženje iz SDA narativa ratne psihoze koju je u Sarajevu kreirala, hranila i njeguje SDA , i kojim zarobljenom držala bošnjačku politiku. Tim održavanjem rata živim u glavama bošnjaka SDA je vladala bošnjacima i sprečavala bilo kakav dogovor u BiH - naveo je Tegeltija.

Za negativne komentare na Fortin tvit optužio je "SDA-DF političare i njihove pristalice":

- Ako se pogledaju komentari i citati tvita od strane SDA-DF političara i njima naklonjene populacije, samo na tom malom uzorku može se vidjeti koliko je on udario u suštinu SDA narativa i politike koji je upravo zasnovan na održavanju ratne psihoze i straha kod bošnjačke populacije - naveo je Tegeltija.

Na kraju je zaključio da "koliko god u Banjoj Luci mnogi ne razumjeli veličinu ovog tvita, ne shvatajući zašto bi neko pisao da je rat završen proje 28 godina, on je ustvari za sarajevski politički ambijent prilično politički veliki".

Ni njemu tviteraši nisu ostali dužni, pa mu je, između ostalog, jedan od njih poručio da se "opet našmrkao kokaina", dok mu je drugi poručio kako "Banja Luka nije gotovo ni osjetila rat, izuzev Bošnjaka Banja Luke koji su ekspresno otpremljeni čim se pružila prilika, ako nisu prije toga ubijeni".

- Naravno Banjalučanima priča o ratu ono bezveze - zaključio je ovaj tviteraš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.