open-navfaktor-logo
search
"Aferim ti, Peđa Kojoviću"
Gore društvene mreže, ovo su reakcije na izbor gradonačelnika Mostara
Mario Kordić, kandidat HDZ-a, izabran je za gradonačelnika Mostara. Glasanje je bilo tajno, a gradonačelnik je izabran tek u trećem krugu. 
15.02.2021. u 18:39
get url
text

Kordić je imao 17 glasova, a Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) 16, dok su nevažeća bila dva listića. 

Iako je glasanje bilo tajno, ako je suditi po današnjem saopćenju Naše stranke, ali i izjavama brojnih političara i stranaka neposredno pred glasanje, za ovakav ishod izbora gradonačelnika Mostara može se zahvaliti prvenstveno Našoj stranci. Ono što je odranije poznato je da se njihova vijećnica Boška Ćavar izjasnila da će biti suzdržana prilikom glasanja. Kako su se izjasnili ostali vijećnici, može se samo nagađati. 

Ovo su neke od reakcija na društvenim mrežama nakon što je Gradsko vijeće Mostara glasalo. 

- Aferim ti Peđa Kojoviću! Samo politički analfabeta ne zna ili su naivni, da ne znaju da kada ste bili u stanju po dogovoru isporučiti vlast u Tuzlanskom kantonu PDA-u i HDZ-u, Mostarci nisu imali šta od vas ni da očekuju. Dva glasa suzdržana? Kordić pobijedio dr. Zlatka Guzina za jedan glas? Sad znam zašto vam smetamo, da imate ruke isporučili bi vi i izborni zakon Draganu Čoviću i treću izbornu jedinicu, sve! Probali ste sa kandidaturom Naše stranke Boriše Falatara da Čoviću osigurate ulazak u Predsjedništvo BiH, ali nije moglo! Ali niste mogli pobijediti 225000 glasava za Željku Komšića! Nismo bili naivni tada, a još smo manje naivni sada! Mostar HDZ-u nije isporučio ni SDA, ni SDP, ni PMP, ni DF već Naša stranka kako se i najavljivalo danas! Ovo što ste uradili u TK je loše za građane ali u odnosu na današnju predaju ključeva grada Mostara HDZ-u je neuporedivo! Kojoviću, evo gledam, upravo je u Širokom brijegu vatromet, pozivaju te da se pridružiš! - napisao je Mahir Mešalić iz DF-a. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.