open-navfaktor-logo
search
Pozirala sa Schmidtom
Gradonačelnica Sarajeva se javila građanima novom razglednicom iz Lozane
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u Lozani u Švicarskoj, odakle se građanima javila "razglednicom" putem društvenih mreža. Bila je u društvu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.
30.05.2023. u 09:13
get url
text

- Olimpijski duh živi u Sarajevu. Zajedno sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom razgovarala sam u Lozani sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasom Bachom i njegovim timom povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Sarajevo je 1984. godine bilo divan domaćin omladini svijeta i od toga je imalo velike koristi. I danas, srca ljudi u našem gradu, u našoj zemlji, kucaju za olimpijsku ideju - napisala je Karić na svom Twitteru i dodala:

- U odličnoj atmosferi prisjetili smo se Zimskih igara u Sarajevu 1984. godine, razgovarali o obilježavanju 40. godišnjice Olimpijskih igara 2024. godine i pozvali gospodina Thomasa Bacha u Sarajevo da se lično uvjeri u entuzijazam za olimpijsku ideju u Sarajevu. Posebno se zahvaljujem gospodinu Christianu Schmidtu, visokom predstavniku, na njegovom angažmanu i podršci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.