open-navfaktor-logo
search
Zasjedao i Štab
Gradonačelnik Banje Luke o protestima: Neki avionom na Krf, drugi se bore za egzistenciju
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentarisao je danas proteste ugostitelja i predstavnika drugih uslužnih djelatnosti koji je organizovan u centru grada i koji je u jednom trenutku prijetio da eskalira nakon dolaska pripadnika Žandarmerije.
22.03.2021. u 13:46
get url
text

- Koliko god su izazovna vremena, demokratija mora da živi. To je demokratski izraz građana i izraz višegodišnjeg nezadovljstva. Mnogo ih boli kad neki idu avionom na Krf, razne arhipelage i druga mjesta gdje nisu imali događaje ili manifestacije, a troše javna sredstva. Neki su iz ovoga izašli kao korona profiteri, a drugi se bore za egzistenciju - rekao je Stanivuković.

On je najavio i da će se sutra na kolegiju razmatrati odgađanje Skupštine Grada, te apelovao da se to ne radi, jer Banja Luka u tom slučaju neće dobiti budžet do juna, a već u aprilu će biti dovedene u pitanje plaće zaposlenih u gradskoj administraciji, socijalna i davanja za Dom zdravlja...

- Ako treba da se sjednica Skupštine Grada održi u dvorani Borik, da sjedimo na 50 metara udaljenosti, da dođe manji broj odbornika, smanji dnevni red... Odgađati budžet do juna, znači da vodovod, kanalizaciju i puteve, možemo graditi tek u julu. Molim sve da se dozovu pameti - rekao je Stanivuković.

Danas je održana i sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije gdje je konstatovano da je situacija u ovom gradu teška i izazovna, a protekle sedmice, u odnosu na sedmicu ranije, broj zaraženih koronavirusom je povećan za oko 26 posto.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović je istakla da je zdravsteni sistem došao do granica izdržljivosti, te da se u COVID ambulantu uvodi i četvrti tim, kao i da će Banja Slatina biti pretvorena u COVID bolnicu i zatražiti uključivanje zdravstvenih radnika iz privatnih ambulanti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.