open-navfaktor-logo
search
Ilidžanci pišu peticiju
GRAS u velikim problemima: Ni rezervnih dijelova ni zamjenskih autobusa
Stanovnici Hrasnice počeli su potpisivati peticiju da ukažu svima odgovornim u Kantonu Sarajevo na katastrofalane usluge GRAS-a na linijama Ilidža - Hrasnica i Drvenija - Hrasnica.
17.09.2020. u 08:29
get url
text

Korisnici usluga GRAS-a tvrde da se na ovoj liniji ne poštuje red vožnje, a autobusi se često čekaju i duže od sat. Građani u peticiji traže od GRAS-a da samo poštuju red vožnje, a ne poštuje se čak ni na komercionalnoj liniji Drvenija - Hrasnica.

Autobuska linija br. 27e Drvenija - Hrasnica je u funkciji, ali u posljednje vrijeme zbog smanjenog priliva putnika, u dogovoru sa drugim prijevoznikom, (Centrotrans) na ovoj liniji saobraća samo po jedno vozilo oba prijevoznika, rekli su nam u GRAS-u i pojasnili:

- U proteklom periodu došlo je određenih poteškoća u odvijanju autobuskih linija zbog kvarova i nedostatka zamjenskih autobusa. Pored toga javio se i problem isteka ugovora o radu na određeno vrijeme za 62 vozača autobusa što je dodatno otežalo organizaciju odvijanja ovog vida prijevoza, a u međuvremenu njihov status je riješen. Trenutno se aktivno radi na sanaciji kvarova na vozilima, tako da ćemo u narednih par dana prevazići probleme i stabilizovati odvijanje autobusog saobraćaja na zadovoljstvo naših korisnika. Preduzeću GRAS su 2016. godine blokirani svi računi izuzev jednog preko kojeg se vrši poslovanje preduzeća, a na rješavanju ovog pitanja su angažovani predstavnici Vlade KS, Ministarstva saobraćaja KS i preduzeća GRAS. Također, dolazilo je i do kašnjenja isporuke goriva zbog komplikovane procedure Zakona o javnim nabavkama, ali je ovaj problem brzo prevaziđen – poručili su iz Press službe GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.