open-navfaktor-logo
search
Šampion Junior Kup
Grupacija Hoteli Ilidža: U našim hotelima nije bilo niti jednog incidenta tokom dječijeg turnira u malom nogometu
Povodom incidenta koji se proteklog vikenda desio na međunarodnom turniru "Šampion Junior Kup" na Ilidži, saopćenjem za javnost oglasili su se iz Grupacije Hoteli Ilidža.
18.01.2023. u 09:58
get url
text
Hoteli Ilidža
Hoteli Ilidža

Pošto se u pojedinim domaćim i stranim medijima iz regiona pojavljuju informacije u vezi nemilog događaja koji se desio prilikom održavanja dječijeg turnira u malom nogometu na Ilidži, u kojima se često upotrebljavaju termini "hotelu", „na Ilidži", neophodno je da javnost upoznamo o sljedećem, izbjegnemo moguće nedoumice i kriva shvatanja odnosno interpretacije:

- U sastavu Grupacije Hoteli Ilidža nalaze se sljedeći hoteli: Terme, Austria&Bosna, hotel Hercegovina, Crystal i Turističko naselje Oaza, i u tim hotelima su bili smješteni takmičari turnira u malom nogometu (djeca) i njihovi roditelji, odnosno pratnja iz svih zemalja regiona.

U našim objektima sve je proteklo u najboljem redu, u ugodnoj atmosferi i zajedničkom druženju svih gostiju, te nije zabilježen bilo kakav incident, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi.

Želimo da istaknemo i činjenicu da su organizatori/učesnici ovog događaja u našim hotelima boravili i prethodnih godina, te su izrazili želju i zahtjev da i u narednim godina budu gosti naših hotela, a što smo mi sa zadovoljstvom prihvatili.

S tim u vezi, javnost upoznajemo da izrazi "hotel“, "na Ilidži" ili "hoteli na Ilidži" koji su mediji koristili u svom izjašnjavanju, nikako ne podrazumijevaju Grupaciju Hoteli Ilidža u čijem sastavu se nalaze gore nabrojani hoteli.

U konačnom, izjavljujemo da je nama kao Grupaciji Hoteli Ilidža žao zbog incidenta koji se desio u našem gradu, te se suosjećamo sa povrijeđenima ovog nemilog događaja - navodi se u saopćenju Grupacije Hoteli Ilidža.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.