open-navfaktor-logo
search
Nurli lice
Hadž obavila i Nura Mustafić, majka tri šehida: Svako ko me obiđe je moje dijete
U Potočarima su njena dva sina šehida i suprug šehid, ali na poznatoj lokaciji je i njen treći sin šehid Alija, pa je nekako rahatnija kad zna da su oni tu u njenoj blizini i da je njihove plemenite duše zijarete i na javi i snu. Ona priča sa njima danima i heftama dok se neko ne sjeti da je zijareti, kazao je Halilović 
22.08.2019. u 09:13
get url
text

Ove godine hadž je obavila i majka tri šehida i supruga šehida Nura Mustafić. Ovoj majci su u Srebrenici ubijena tri sina i suprug, a samo ona zna kako je njeno srce to uspjelo podnijeti.

U Meki se srela sa Nezimom Halilovićem Muderrisom, rukovodiocem Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice, koji je podijelio razgovor sa hadžihanumom i srebreničkom majkom Nurom na svom Facebook profilu.

- Hadžinica Nura, poželjela je puno svoje Bajramoviće, svoju Srebrenicu i svoju domovinu, jer tamo u Potočarima su njena dva sina šehida i suprug šehid, ali na poznatoj lokaciji je i njen treći sin šehid Alija, pa je nekako rahatnija kad zna da su oni tu u njenoj blizini i da je njihove plemenite duše zijarete i na javi i snu. Ona priča sa njima danima i heftama dok se neko ne sjeti da je zijareti. Kažem joj: "Hadžinice, ti si moja Žepka, pa moremo li se uslikati nas dvoje?" Reče: "E vala red bi bio!" Nakon što se uslikasmo pogledah u njeno nurli lice, a ona uzdahnu i reče "Sama sam. Nemam nikoga živa. Išla sam kroz šume sa djecom i oteše mi četnici dva sina i zaklaše na dva mjesta. Ali svi ste vi moji. I svako ko me obiđe je moje dijete!" Umjesto da njoj poteku suze, potekoše moje i ne rekoh joj ama baš ništa. Htjedoh joj ponijeti ručnu torbu do autobusa, ali me preduhitri Mehmedalija ef. Čandić. I hvala mu, jer bi mi bilo neprijatno plakati pred hadžijama, kojima u tom trenutku ne bih mogao objasniti razlog mojih suza. Odoh na drugu stranu, gdje nema ljudi da se mogu rahat isplakati. Možda su njene suze samo na kratko presušile, a samo Allah zna koliko je rijeka suza poteklo iz njenih očiju koje su ove godine gledale Kabu – zaključio je Halilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.