open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Hadžikadić o Nikšićevoj izjavi: Bože sačuvaj! Sramota
Da li to znači da moraš biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti?
AUTOR: Autor: Faktor
16.04.2024. u 16:35
get url
text
Mirsad Hadžikadić
Mirsad Hadžikadić
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić komentirao je danas izjavu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića, koji je danas, između ostalog, kazao da na sinoćnjoj večeri u Mostaru sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te da OHR nema mehanizme provođenja zakona u RS-u.
- Nikšić danas izjavi slijedeće: "Šta je to sredstvo prinude s kojim bi mogli provesti zakone na području Republike Srpske? Ne mislim da to doprinosi stabilizaciji, dogovaranju i iskoracima. To dodatno usložnjava, pravi podjele i na kraju može dovesti do situacije "niko ni s kim". Učinit ću sve da ne dođe do toga".
Također je sinoć razgovarao i s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, o temama koje su se najviše odnosile na rješavanje unutarnjih odnosa u BiH. Rezoluciju o Srebrenici nisu spomenuli. Kaže: "Mislim da o nekim stvarima o kojima imamo jasne stavove nema potrebe pričati. Ne mogu ja Vučića uvjeriti da nema ništa sporno u rezoluciji ili obratno" - citirao je Hadžikadić, te prokomentirao:
- Eto, jedan od lidera Bosne i Hercegovine kaže da Bosna i Hercegovina nema mehanizma da se brani. I još kaže da sa onim koji negira genocid on na tu temu nema šta da mu kaže. Valjda da ga ne bi naljutio. Da li to znači da moraš biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti?
Bože sačuvaj. Sramota.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.