open-navfaktor-logo
search
Općina Stari Grad
Inspekcija počela s uklanjanjem bespravno postavljene bašte u sarajevskoj Ferhadiji
U toku je i postupak za Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo
AUTOR: Autor: Faktor
15.04.2024. u 17:52
get url
text
Uklanjanje bašte
Uklanjanje bašte
FOTO: Općina Stari Grad Sarajevo
Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad Sarajevo počela je uklanjanje slobodnostojeće ljetne/zimske bašte investitora "Cipi-Ripi", nakon što je proveden postupak i odbijena žalba investitora.
- Inspekcija je naložila investitoru "Mercato group" Sarajevo, koji je rješenjem suda preimenovan u privredno društvo "Cipi Ripi", da ukloni privremenu baštu, te da vrati lokalitet u stanje prije postavljanja. S obzirom na to da investitor nije postupio u roku, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je danas inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Općina Stari Grad će poduzeti zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja - saopćeno je iz Općine Stari Grad.
Naveli su da ovo nije jedini objekat za koji se vodi inspekcijski postupak.
- U toku je postupak vezano za bespravni montažno-demontažni objekat na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, kod Ekonomskog fakulteta, u kojem je smješten Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što se utvrde sve činjenice u ovom slučaju, javnost će biti blagovremeno informisana - dodali su u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.