open-navfaktor-logo
search
PUFBiH
Inspektori u Srebreniku kontrolirali 40 servisera vozila, dva objekta zapečatili
Na području Srebrenika inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla jučer su obavili 40 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost održavanja i popravke motornih vozila.
01.06.2022. u 13:09
get url
text

Kontrole su vršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog neprijavljenog radnika i jednog obveznika koji je posjedovao robu bez porijekla.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenog radnika, posjedovanje robe bez porijekla i nepoštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima zapečaćena su dva objekta i izdato je devet prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 22.000 KM, saopćila je Porezna uprava FBiH.

Dodaju da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.