open-navfaktor-logo
search
SDP-ov načelnik
Irfan Čengić ljutito izletio iz studija OBN-a: Ko je Senad Avdić, on nije moj nivo
"Ko je Senad Avdić, šta ja imam pričati sa njim?", vikao je danas Irfan Čengić, SDP-ov načelnik Općine Stari Grad, u prostorijama Televizije OBN.
14.02.2024. u 16:42
get url
text

- Senad Avdić je redovan gost-komentator u emisiji Reflex - kazala je pokušavajući ga umiriti urednica i voditeljica Dika Nikšić.

- Ma, kakav on, nemam ja šta sa njim pričati, on nije moj nivo - ponavljao je izbezumljeni Čengić dok je svojoj asistentici pokazivo da zajedno napuste prostorije TV OBN.

- Senad Avdić nije Vaš nivo, jeste li to rekli - upitala ga je voditeljica Nikšić dok je Čengić žurnim koracima odlazio.

Načelnik Starog Grada trebao je gostovati zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i govoriti o funkcioniranju lokalne samouprave, pripremama za predstojeće lokalne izbore...

Kao i u prethodnih 20-ak izdanja dijaloške emisije Reflex aktuelne teme je zajedno sa gostima u studiju trebao komentirati novinar Senad Avdić.

Za razliku od Irfana Čengića, načelnik Srđan Mandić nije imao ništa protiv toga, no nakon što je Čengić utekao nekoliko minuta pred snimanje, u dogovoru sa uredništvom OBN-a emisija je otkazana.

- Žao mi je što je do ovoga došlo, ja poštujem sve novinare i spreman sam na dijalog sa svakim - kazao je Srđan Mandić.

Urednica i voditeljica Dika Nikšić nakon otkazivanja emsije obratila se Mirni Pecikozi, portparolki načelnika Starog Grada, i tražila objašnjenje za neprofesionalno i nekulturno ponašanje njenog šefa.

- Ovo nije bila nikakva podvala, ako ste na to mislili. Na kraju krajeva, zašto bio bilo ko od sugovornika u studiju bio problem - napisala je ona.

- Nije problem kada se na vrijeme javi i kada se dogovori koncept emisije, a ne pet minuta pred mijenjati - odgovorila je Pecikoza. Ona je poručila da "sa načelnikom mogu razgovarati drugi načelnici i novinar čija je emisija, u suprotnom se skrnavi sama institucija", prenosi Slobodna Bosna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.