open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH
Nikšić o Dodikovom "razdruživanju": Sačekat ćemo tu "ponudu", pa ćemo odgovoriti, najlakše je da svako ide u svoj rov
AUTOR: N1
24.05.2024. u 15:51
get url
text
Nermin Nikšić i Milorad Dodik
Nermin Nikšić i Milorad Dodik
Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Socijaldemokratske partije predao je kandidaturu ove stranke Centarlnoj izbornoj komisiji u Sarajevu za predstojeće Lokalne izbore.
Nikšić se u obraćanju medijima osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju u državi, a prokomentarisao je i "ponudu o razdruživanju" FBiH koju je jučer najavio čelnik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.
- Sinoć sam se pokušao sjetiti svih tih izjava u posljednje vrijeme koje su bile takve pa se na principu "tresla se brda, rodio se miš" ništa ne desi. Tako da vidjet ćemo, kad sačekamo ako bude ta izjava, ta ponuda, da i mi odgovorimo.
Mislim da je glupo da komentarišem šta će biti, ali u svakom slučaju jasno je ko dan BiH je uknjižena ovakva kakva jeste naravno sa dva entiteta i Brčko distriktom i nema nikakvog mirnog niti nekog drugog razdruživanja - kazao je Nikšić, prenosi N1.
Upitan kao će u ovim okolnostima koalicija na državnom nivou nastaviti funkcionisati, Nikšić je odgovorio:
- Preko svega morate preći ako želite da u ovoj zemlji ide nešto naprijed. Najlakše je da svako ide u svoj rov, ići sa populističkim izjavama i ništa ne raditi. Ipak je politika razgovora, dogovora, kompromisa, ma kako mukotrpno bila, dovela do toga da smo otvorili pregovore sa Evropskom unijom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.