open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Iz Kabineta ministra Lokmića negiraju da je vrijeđao borce: Pažljivo je saslušao sve njihove probleme
Povodom teksta objavljenog na našem portalu pod naslovom "Borci protestuju pred zgradom Vlade FBiH, traže smjenu ministra Nedžada Lokmića, vrijeđao ih je na sastanku", reagirali su iz Kabineta federalnog ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžada Lokmića.
28.02.2024. u 18:35
get url
text

VEZANI TEKST - Borci protestuju pred zgradom Vlade FBiH, traže smjenu ministra Nedžada Lokmića, vrijeđao ih je na sastanku

Kako navode, tvrdnje koje su iznijeli borci koji su razgovarali s novinarima Faktora "su potpuno neutemeljene i ne odražavaju stvarni tok događaja".

- Ministar Nedžad Lokmić nije vrijeđao borce, niti je isticao svoje herojstvo tokom sastanka s predstavnicima boraca. Naprotiv, na navedenom sastanku ministar je istaknuo svoje iskustvo kao bivši borac kako bi pokazao razumijevanje za probleme s kojima se suočavaju. Sastanak je trajao sat i 30 minuta, a ministar je pažljivo saslušao sve njihove probleme - navode iz Kabineta, te dodaju:

- Naglašavamo da ministar Lokmić kontinuirano radi na unapređenju statusa pripadnika branilačkih kategorija. O tome svjedoče i Zaključci doneseni na Radnom sastanku federalnog ministra Nedžada Lokmića sa imenovanom Radnom grupom za izmjene zakona iz oblasti branilačko-invalidske zaštite – u vezi sa usklađivanjem osnovice za utvrđivanje mjesečnih novčanih nakanda, održanom 15.2.2024. godine. Na navedenom sastanku, kroz četiri tačke zaključeno je da su ministar Lokmić i Vlada FBiH opredjeljeni za poboljšanje statusa pripadnika branilačkih kategorija u skladu s važećom zakonskom legislativom.

Zaključci navedeni u prilogu ove demantne izjave dodatno potvrđuju predanost Ministra Lokmića u rješavanju problema boraca. Ministarstvo za pitanja boraca / branitelja i invalida odbrambeno – oslobodilačkog / domovinskog rata Vlade FBiH nastavit će ulagati napore kako bi ispunilo zahtjeve braniteljske populacije i unaprijedilo njihovu pravnu zaštitu - naveli su u reagiranju, uz koje su priložili i spomenute zaključke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.