open-navfaktor-logo
search
Inspekcija
Iz prodavnice u FBiH povučen dio pošiljke konzerviranog graha u kojoj su pronađeni dijelovi miša
AUTOR: Faktor
29.05.2024. u 14:24
get url
text
FOTO: FUZIP
Federalni inspektorat za hranu, postupajući po EU RASFF Informaciji broj: 2024.3681 - Dijelovi miša u konzervama graha iz Italije, za proizvod smeđi grah, sterilizirani, LOT L F361, proizvođača/izvoznika Fiamma Vesuviana S.R.L. Italia, uvoznika i distributera u BiH Bakalar Komerc doo Čapljina, pristupio je inspekcijskim nadzorima u prodajnim objektima u Federaciji Bosne i Hercegovine.  
Kako je saopćila Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) utvrđeno je da se u jednom prodajnom objektu sporni proizvod nalazio u prodaji, te je zatečena količina (šest pakovanja) odmah povučena iz prodaje i stavljena van prometa, a protiv odgovornih će biti poduzete zakonom propisane mjere.
Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove napominju da sporni proizvod zatečen u kontrolisanom prodajnom objektu nije imao izlaza prema potrošačima / kupcima.
Kako bi se spriječila dalja distribucija spornog proizvoda, obavijest je proslijeđena i svim kantonalnim inspekcijskim organima u FBiH na dalje postupanje i djelovanje na području njihove nadležnosti, saopćeno je iz FUZIP-a. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.