open-navfaktor-logo
search
MC Potočari
Izabran Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici
Na sjednici Inicijativnog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica koja je održana danas u Memorijalnom centru Potočari izabrano je rukovodstvo Organizacionog odbora.
07.02.2023. u 11:17
get url
text

Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika općine Srebrenica, a za potpredsjednike Ševket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Damir ef. Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar ostao je Mirsad Bešić, a tehnički sekretar Nermin Alivuković, saopćio je Organizacioni odbor.

FOTO: Organizacioni odbor

- Mi smo danas izabrali rukovodstvo Organizacionog odbora koje će u narednim danima uputiti dopis prema svim institucijama koje učestvuju u radu Organizacionog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, te ćemo u roku od petnaest dana sazvati sjednicu Organizacionog odbora na kome ćemo izabrati i predsjednike pododbora kako bi na vrijeme otpočeli sa pripremama za obilježavanje 11. jula godišnjice genocida - rekao je nakon sastanka Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.