open-navfaktor-logo
search
Senat
Izabrani prorektori UNSA u mandatnom periodu 2020-2024. godina
Na drugoj izbornoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu izabrani su prorektori Univerziteta u Sarajevu u mandatnom periodu 2020-2024. godina.
30.09.2020. u 14:33
get url
text

Prof. dr. Tarik Zaimović izabran je za prorektora za finansije, inače Zaimović je vanredni profesor Ekonomskog fakulteta UNSA. Prorektorica za nastavu i studentska pitanja je prof. dr. Dženana Husremović, vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prorektor za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad je prof. dr. Mirza Dautbašić, redovni profesor Šumarskog fakulteta UNSA. 

Prorektorica za kvalitet je prof. dr. Dušanka Bošković, vanredna profesorica Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a prof. dr. Enita Nakaš, vanredna profesorica Stomatološkog fakulteta sa klinikama Univerziteta u Sarajevu je prorektorica za međunarodnu saradnju.

Prorektorica za umjetnost, kulturu i sport prof. dr. Tamara Karača Beljak je redovna profesorica Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Drugi mandat rektora Rifata Škrijelja počinje 1. oktobra 2020. godine i traje četiri godine, odnosno do 30. septembra 2024. godine. Mandati prorektora/prorektorica prate mandat rektora Univerziteta u Sarajevu.

- Riječ je o timu koji će naredne četiri godine voditi Univerzitet u Sarajevu i njegove podorganizacione jedinice putem poboljšanog razvoja i unapređenja svih funkcija ove visokoškolske ustanove. Ovaj tim čine uvaženi, istaknuti profesori, profesorice, naučni i stručni radnici fakultetā i akademije Univerziteta u Sarajevu. Njihove kompetencije i dosadašnji rezultati koje su postigli na matičnim fakultetima i akademiji garancija su da će Univerzitet u Sarajevu njihovim imenovanjem nastaviti sa svojim stremljenjima u poboljšanju statusa Univerziteta u Sarajevu. Tri ključne riječi u narednom mandatu su integracija, internacionalizacija i informatizacija, a primarni zadatak je nastavljanje rada na započetim reformskim procesima – kazao je Škrijelj.

Na izbornoj sjednici Senat je informiran o imenovanjima rukovodilaca/direktora centara Univerziteta u Sarajevu. Za direktora Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu imenovan je prof. dr. Nedžad Korajlić, redovni profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, za direktora Centra za interdisciplinarne studije imenovan je prof. dr. Nihad Fejzić, redovni profesor Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a za direktoricu Centra za istraživanje i razvoj Univerziteta u Sarajevu imenovana je prof. dr. Maja Arslanagić-Kalajdžić, vanredna profesorica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Press službe UNSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.