open-navfaktor-logo
search
Predstavljena nova granata
Izetbegović u Bugojnu: Svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Bugojnu da je svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira.
11.11.2020. u 15:19
get url
text

Nakon demonstracije nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS, Izetbegović je rekao da će svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti te je čestitao svima koji su učestvovali u njenom razvoju.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je da je u posljednjih pet godina namjenskoj industriji posvećena posebna pažnja te je i njen obim povećan tri puta, čime je izrasla u jednog od najboljih izvoznika.

Dodao je da je plan da ta industrija u naredne četiri godine poraste još tri puta, na vrijednost od 500 miliona do milijardu KM.

- Potražnja za naoružanjem u svijetu stalno raste, posebno za konvencionalnim, u čijoj proizvodnji mi imamo tradiciju - naveo je Novalić.

Demonstraciji je prisustvovala i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović koja je čestitala rukovodstvu BINAS-a na značajnim proizvodima koje su predstavili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.