open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović u posjeti Srebrenici, razgovarano o unapređenju kvaliteta života Bošnjaka
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je danas u posjeti Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja "Pokret enklava Srebrenica i Žepa".
18.04.2022. u 18:15
get url
text
Bakir Izetbegović u Srebrenici
Bakir Izetbegović u Srebrenici

Članice ovog udruženja, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, upoznale su Izetbegovića sa svojim posljednjim aktivnostima. Najavljeno je održavanje konferencije "Majkina marama", posvećena tradiciji Bošnjakinja na ovim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.

Kako je saopćeno, razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici, te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovala i direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Bakir Izetbegović u Srebrenici

Izetbegović je potom polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u Memorijalnom centru Srebrenica odao počast žrtvama genocida u Srebrenici. Tokom boravka je posjetio i izložbu predmeta koji su pripadali žrtvama genocida.

Domaćin posjete bio je direktor Memorijalog centra Emir Suljagić.

Bakir Izetbegović u Srebrenici

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.