open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Izmjena saobraćaja u ulici Hamdije Čemerlića od 25. do 27. oktobra
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija za privremenu izmjenu saobraćaja u  ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, od 25. do 27. oktobra, u periodu od 00-24 sata.
24.10.2021. u 09:54
get url
text

Saglasnost za izmjenu saobraćaja je data radi izvođenja radova na sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže.

U tom periodu, bit će zabranjen motorni saobraćaj na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok će preostali dio ostati slobodan za saobraćaj.

- Saobraćaj na pomenutoj dionici se mora odvijati bez prekida. U periodu od 08:00 do 16:00 sati regulaciju saobraćaja treba vršiti ručno, a nakon toga gradilište obezbijediti korištenjem čeličnih ploča, armirano-betonske ograde i tablama čeone zabrane. Sva signalizacija na terenu mora biti opremljena svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti. Radi bezbijednog odvijanja saobraćaja,  traku u kojoj se izvode radovi potrebno je posebno označiti propisanom saobraćajnom opremom-čunjevima, obavezno opremljenom svijetlećim reflektirajućim tijelima, radi usmjeravanja saobraćaja u traku za odvijanje saobraćaja u predviđenom smijeru - naloženo je iz Ministarstva.

Izvođač radova je dužan osigurati nesmetan prolaz pješaka, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.