open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Jelka Milićević zamjenica direktora Agencije za bankarstvo FBiH
Danas je doneseno i rješenje kojim se imenuju vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Lutrije BiH.
30.04.2024. u 16:08
get url
text
Jelka Milićević
Jelka Milićević
Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva finansija donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog za imenovanje Jelke Milićević za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.
Milićević je kadar HDZ-a i u mandatu Vlade Federacije BiH na čijem čelu je bio Fadil Novalić, ona je bila ministrica finansija. 
Vlada će Parlamentu Federacije BiH dostaviti Prijedlog odluke o imenovanju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, radi imenovanja.
Danas je data prethodna saglasnost Skupštini Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za imenovanje Alena Tucakovića, Ćamila Ganibegovića, Marije Buntić, Ante Vrdoljaka i Alena Sejdinovića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca. Prije toga da je prethodna saglasnost Skupštini ovog javnog preduzeća za razrješenje vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora, radi isteka mandata.
Vlada je donijela i Rješenje kojim se imenuje Nadzorni odbor Javnog preduzeća Nacionalni park Una d.o.o. Bihać, na period od četiri godine u sastavu Jasmin Dervić za predsjednika, te za članove Vildana Jogić i Adnan Vuković. Ovim rješenjem razrješavaju se dužnosti predsjednik i članovi privremenog Nadzornog odbora, radi isteka mandata.
Danas je doneseno i rješenje kojim se imenuju vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Lutrije BiH, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, u sastavu Miroslav Ćorić, Ženja Ljubiškić, Saša Grabovac, Armin Sirčo i Neira Mlinarević. Prethodno je doneseno Rješenje kojim se razrješava dosadašnji Nadzorni odbor Lutrije BiH, prije isteka mandata.
Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Stipo Buljan (UNIS Group d.o.o.), Halko Balavac (BH-Gas d.o.o. Sarajevo), Zlatan Bilanović (Tehnički remontni zavod Hadžići d.d. Hadžići) i Emir Raščić (Agrokomerc d.d. Velika Kladuša).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.