open-navfaktor-logo
search
Gradnja u Sarajevu
Kapidžić: Neka Konaković ne pravi od svega politiku jer će ga struka politički uništiti
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, najavio je da narednih dana planira otvoriti temu prostornog planiranja i građenja u Kantonu Sarajevu.
25.02.2021. u 11:55
get url
text

- Temu koja ima oblik organizovanog kriminala! Kako se planiralo, ko može, a ko ne može graditi i ko je kontrolisao procese – između ostalog je napisao Konaković na Facebooku.

On je tako prozvao i Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine kojom odnedavno predsjedava Faruk Kapidžić, poznati arhitekta i bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

- Ništa iznenađujuće. Dino Konaković se bavi politikom i njegova komplet stranka se bavi politikom. SDA se bavi stvarnim problemima koje je u prošlosti dijelom i sama napravila, a sada ih prave vladajuće stranke i rješava ih koliko god može. Tako i ovaj problem sa ovom odlukom.

Promijenjen je saziv, ja sam prvi predsjedavajući i prvo na stolu nam je ta odluka koja je dobra, ali loše postavljena i to ćemo da ispravljamo u narednom periodu čim možemo prije. U tom smislu nije ništa rekao što kompletna struka i mi ne znamo. Tu sam da se to koriguje, da se zapravo bolje reguliše to što je komisija htjela da sačuva u Sarajevu, a trenutno se ne može sačuvati od trenutne postavke na političkoj sceni. U suštini, u Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo prekinut sam u onom što sam radio. Ljudi to znaju i kroz novu funkciju djelimično ću pokušati da spasim parkove i urbanizam u Sarajevu. Neka Konaković ne pravi od svega politiku jer će ga struka politički uništiti - kaže Kapidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.